Нашата мисия

Mentors BG е инициатива на двама студенти в чужбина, която има за цел да покаже как бъдещето невинаги означава несигурност. Стремежът към съвършенство ни тласка крачка напред и е достатъчен да внесе предвидимост, кураж и надежда, че утре ще бъде по-светло от днес.
С ентусиазъм и изразена увереност, в отговор на растящата нужда от действие в младежкия сектор у нас, нашият проект събира студенти и възрастни в едногодишна програма за менторство в сферите политика, финанси, бизнес, право, IT и други.
Целта е младежите да изградят приятелски и делови взаимоотношения с водещи експерти в областите, от които се вълнуват. По този начин програмата ще допринесе за тяхното развитие, предлагайки възможност на менторите да демонстрират ангажираност с предизвикателствата пред младото поколение у нас.


Нашият подход

Mentors BG обединява експерти и студенти в програма със следните фази:

• Официален старт на програмата – септември 2017

• Три срещи и телефонни разговора между ментора и студента

• Професионална цел – студентът дефинира една професионална цел, която реализира с помощта на ментора.

• Обществена цел - на база свое проучване в сектора, студентът избира един съществен проблем, касаещ страната като цяло и в партньорство с ментора, създава стратегия за действие.

• Регулярни срещи на участниците в проекта

• Финал – връчване на сертификати Mentors BG
Пилотната версия на проекта ще даде възможност на 20 участници да открият подходящи ментори, като числото на участниците постепенно ще се увеличава.

Ментори

Участници

Месеца

Абонамент за новини

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате актуална информация относно нашите инициативи.