Житейска и професионална визитка
на Стоил Съйков


Стоил Съйков е възпитаник на Висшето военно-въздушно училище „Георги Бенковски“ и В.А. „Г.С. Раковски“. След дванадесетгодишна офицерска служба в няколко авиационни гарнизона в Източна България на различни командно-управленски длъжности, през 1991г. напуска редовете на армията.
Няколко години ръководи неправителствена организация с основна мисия -граждански контрол и съдействие на Въоръжените сили. За определен момент се занимава и с частен бизнес в сферата на филмовото продуцентство и видеоразпространение.
През периода 2006-2009 г., живее и работи в Неапол, където заедно с известен местен адвокат, ръководят Италиано-българското дружество за приятелство и култура „Бовио-Яворов“. Сътрудничи и на най-голямата италианска синдикална конфедерация CGIL в дейността й с големите емигрантски общности. Тъй като е изкушен от журналистиката, става кореспондент на в. „Новинар“ и на сп. „Власт и вино“ за цяла Южна Италия.
След като се завръща окончателно в страната в края на 2009г., Съйков завършва магистратура по „Публичен мениджмънт и политики“ към департамента „Публична администрация“ в Софийския университет. Защитава дипломна работа по проблемите на лидерската теория и практика в сферата на средното образование в България, която с известни съкращения е отпечатана като авторски студия в 6 последователни броя на сп. „Организация и управление на училището“. От средата на 2015г., води рубриката „Лидерство и образование“ на същото списание.
Успоредно с професионалната му публицистична дейност, той е лектор и консултант по образователен мениджмънт, най-вече в сегментите на личностното и организационното развитие и ефективност, индивидуален и групов лидерски и мениджърски потенциал, управление на промяната и т.н.
Владее на добро ниво английски, италиански и руски език.


Контакти:
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Тел. 0885 888432